Cool Don't like this

Hur många vape butiker får det plats i Sverige?

De blir allt fler och fler som öppnar upp och testar lyckan med vape butiker i Sverige – frågan är bara finns det plats för alla, och hur kommer priserna påverkas av detta?

Vaporesso-ecigg

Sedan några år tillbaka har även vi i Sverige sett en explosion av nyöppnade vape butiker som säljer ecigaretter och ejuice. Faktum är att vi i Sverige har varit ganska sena på bollen och det har tagit längre tid för vaping att få ett fotfäste i Sverige än de flesta andra europeiska länder och i Nordamerika.

Detta tycks nu alltså få en snabb vändning, vi på Vape Center ser nästan dagligen en ny vape butik öppna upp antingen på Internet eller som fysisk butik. Det man frågor sig är naturligtvis varför och varför just nu?

Vi tror att anledningen till att det sker just nu är så enkel att det inte skett tidigare, vilket har gjort att konkurrensen inte har varit så stor bland vape butiker i Sverige. Det i sin tur har gjort att många har sett att det är lönsamt att vara inne på denna marknad.

För att ge ett exempel så kostar en ejuice ca 10 kr att tillverka, och säljs sedan för ca 200 kr i Sverige. En vape butik gör nästan 2000% förtjänst på att sälja en ejuice.

Det lockar naturligtvis många in på marknaden som ser att det finns hur mycket pengar som helst att hämta på en så lukrativ marknad som denna.

Hur kommer då detta att påverka dig som slutkund?

Det finns nästan bara bra aspekter i detta för dig som kund, med fler butiker blir det också högre konkurrens vilket betyder endera får man sänka priserna eller så får man steppa upp och leverera bättre service.

Att priserna redan börjat falla på Svenska vape butiker har vi sett med exempel från E-liquids som började att sälja ejuice för 39kr st. Vi har även kunnat se att den nystartade butiken Vape.se också har börjat att pressa priserna på high-end moddar bland annat.

Men några orosmoln finns där ändå!

Precis som i alla andra typer av verksamheter måste det finnas en lönsamhet för att man ska kunna driva företaget vidare.

Risken som finns är att priserna på ejuice bland annat, prispressas så hårt att många inte kommer att kunna överleva de närmsta två åren och får stänga ner sin butiker.

Detta skulle i sin tur betyda mindre utbud för dig som kund, och priserna går då också upp igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Först ut med fredagsmys

RNG vapes – High quality coils